fbpx

More Beauty By Carla

Wat doet stress met je huid?

Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders stress gerelateerde klachten heeft? 

Van hen heeft 61% last van een gespannen nek en schouders, 59% van vermoeidheid en 52% van een onrustig gevoel. Ook hoofpijn, slapeloosheid, concentratieproblemen en neerslachtigheid komen veel voor.
 
Daar komt nog bij dat de helft een paar keer per week uitgeput is aan het eind van de dag.
En dit zijn nog cijfers van vóór de lockdown, die voor iedereen inmiddels zwaar weegt.

Stress heeft gevolgen voor je huid

We weten allemaal dat stress invloed heeft op ons lichaam en onze geest, maar wist je ook dat het gevolgen heeft voor je huid? Je huid herstelt minder goed, verliest snel vocht en veroudert zelf sneller! Daarnaast kunnen huidproblemen flink verergeren.

De boosdoener

De grote boosdoener in dit verhaal is cortisol. Als je onder stress staat, maakt je lichaam automatisch dit stresshormoon aan. In kleine mate zal het geen tot weinig effect hebben op je huid, maar als je langdurig en veel stress ervaart, wordt het een ander verhaal.

Huidveroudering door stress

Er is wetenschappelijk bewezen dat je door stress versnelt kan verouderen. Chronische stress zorgt voor meer vrije radicalen en een versnelde afbraak van ons genetisch materiaal. Hierdoor stopt de cel eerder met delen en veroudert onze huid. Daarnaast breekt je huid sneller collageen af en zie je daardoor sneller rimpeltjes en fijne lijntjes verschijnen.

Droge huid

Je huid houdt in tijden van stress minder goed vocht vast en dat kan resulteren in een droge, trekkerige huid. Wat in sommige gevallen weer kan leiden tot eczeem.

Gevoelige huid

Omdat de barrièrefunctie van je huid minder goed werkt, heeft je huid moeite met herstellen. Daardoor is je huid gevoeliger voor invloeden van buitenaf, wat kan leiden tot een branderige huid of rode vlekjes.

Onzuivere huid/acne

Ook het mannelijk hormoon testosteron schiet omhoog als we stress hebben. Dit stimuleert de talgproductie en veroorzaakt op die manier onzuiverheden en ontstekingen. Je kunt dus ineens last hebben van puistjes of als je al last hebt van acne, dan kan dit door stress flink verergeren. 

Ervaar jij stress en zie je de gevolgen als je in de spiegel kijkt? Dan is het tijd om jezelf en je huid eens in de watten te leggen!

Op dit moment hebben we een geweldige kennismakingsactie voor jou:

Cenzaa Discovery Kit mét kennismakingsbehandeling voor € 119 (normaal € 174)!

Tijdens de kennismakingsbehandeling stap je in de wereld van de weldadige beleving van Cenzaa en worden alle tekenen van stress uitgewist!

Met het 6-stappenplan van Cenzaa geniet je thuis van de huidverbeterende en doeltreffende werking van de Cenzaa producten, zodat je het resultaat van de behandeling kunt ondersteunen en onderhouden.

Wil je gebruik maken van deze actie? Neem dan contact met ons op.

Comments

  • Carla

    21 mei 2021
    reply

    Leuk

Post a Comment