fbpx

More Beauty By Carla

Waarom is het reinigen van de huid zo belangrijk?

Reinigen van de huid is de allerbelangrijkste eerste stap die eigenlijk nooit mag worden overgeslagen. 

Een schone huid is essentieel voor het opbouwen van een gezonde huid, omdat de huid de hele dag wordt blootgesteld aan invloeden die de huid vervuilen, zowel van buitenaf als van binnenuit.

Wat gebeurt er wanneer je de huid niet reinigt?

Wanneer je je huid niet (regelmatig) reinigt, kan dit zorgen voor huidproblemen. Dagelijks make-up dragen en dit niet verwijderen, kun je vergelijken met plamuren: iedere keer als je weer wat op de huid smeert, vul je als het ware de poriën op en ontstaat er een laag vuil op de huid. Gezichtscrèmes hebben dan niet zo veel zin, omdat ze niet door de huid kunnen dringen. De gezondheid van de huid gaat achteruit en het verouderingsproces wordt versneld.

Wat je vooral niet moet gebruiken:

Reinigingsdoekjes

Reinigingsdoekjes zijn één van de populairste manieren om je gezicht te reinigen. Dit is niet zo gek, want het lijkt een handige en snelle manier om je make-up te verwijderen. Toch is dit absoluut niet aan te raden. Het merendeel van de reinigingsdoekjes zit vol ingrediënten die je huid meer kwaad doet dan goed. 

Daarnaast zit vuil en make-up gevangen in het vetlaagje van de huid, dat alleen oplost wanneer je een goed reinigingsproduct gebruikt. Wanneer je een reinigingsdoekje gebruikt verplaatst je eigenlijk alleen het vuil en blijven er altijd restjes van make-up achter in de poriën.

Agressieve of uitdrogende reinigingsproducten

In de praktijk zien we vaak dat onze klanten agressieve of uitdrogende reinigingsproducten gebruiken, zeker als ze last hebben van een onzuivere, vette huid. Het probleem met deze producten is dat het de huid uit balans brengt en zo uitdroogt dat de huid juist méér talg gaat aanmaken. Met als gevolg meer onzuiverheden en een nog gevoeligere huid. Je komt in een cirkeltje terecht waar je maar moeilijk weer uitkomt.

Bij een onzuivere, vette huid is het belangrijk om de huid in balans te brengen en te hydrateren. Wanneer de huid in balans is, is deze beter beschermd tegen invloeden van binnenuit en buitenaf, waardoor minder snel onzuiverheden of irritaties zullen ontstaan. 

Wat is dan wel een goede manier om de huid te reinigen?

Het is belangrijk om de huid zowel ’s ochtends als ’s avonds te reinigen. Niet alleen om make-up, vuil, vet, zweet en andere invloeden te verwijderen, maar ook om ervoor te zorgen dat je dag-/nachtverzorging kan worden opgenomen. 

Iedere huid is natuurlijk anders, maar ga voor een product dat zorgt voor een intensieve reiniging zonder dat de huid wordt aangetast. 

Een aantal van onze favoriete reinigingsproducten op een rijtje:

Medik8 Micellar Mousse

Medik8 Surface Radiance Cleanse

Cenzaa Rise & Shine Cleanser

Cenzaa Velvet Creamy Milk

Dit is een greep uit ons assortiment aan reinigingsproducten. Voor elk huidtype of huidprobleem hebben wij een geschikt product.

Wil je weten welke reiniging het meest geschikt is voor jouw huid? Neem dan contact met ons op.

 

Comments

  • thea

    15 mei 2022
    reply

    hallo behandelen jullie ook rosacea?

Post a Comment