fbpx

More Beauty By Carla

Bescherm je huid tegen blauw licht van o.a. je mobiele telefoon

Vertel eens eerlijk… hoe vaak pak jij je telefoon erbij per dag? En hoeveel uur per week zit jij achter een computer of laptop? Tegenwoordig kun je heel makkelijk je schermtijd bekijken door naar ‘instellingen’ te gaan. Ik denk dat je zult schrikken.

Uit onderzoek onder 11.000 mensen bleek dat zij gemiddeld 3 uur en 15 minuten per dag spenderen aan de telefoon. Dat is best veel vind je niet?!

Als je daarnaast ook nog eens een kantoorbaan hebt dan zit je dus bijna een hele dag en avond achter een scherm. Waarom we je dit vertellen? Het blauwe licht dat afkomstig is van onze telefoon, computer en laptop heeft slechte gevolgen voor onze huid. Blauw licht stimuleert namelijk fotoveroudering: veroudering door blootstelling aan licht. Langdurige blootstelling aan geconcentreerd blauw licht kan dan ook huidbeschadigingen veroorzaken, zoals kleurveranderingen, ontstekingen en een zwakker huidoppervlak. 

Wat is blauw licht?

Er bestaat zichtbaar en onzichtbaar licht. Zichtbaar licht kun je waarnemen, denk aan het licht van de zon of van je mobiele telefoon. Voorbeelden van onzichtbaar licht zijn bijvoorbeeld UV-A en UV-B die zorgen voor huidveroudering en huidverbranding. 

Blauw licht is nog onderdeel van het zichtbare licht. Blauw licht heeft een korte golflengte en een hoge energie. Dit licht kan diep in de huid doordringen. Er zijn onderzoeken die laten zien dat blootstelling aan een hoge dosis blauw licht vrije radicalen kan genereren. Vrije radicalen beschadigen je cellen, weefsels en DNA. Dit kan dus leiden tot pigmentvlekken, irritatie en rimpels net als dat je wordt blootgesteld aan UV-straling en vervuiling.  

Hoe kun je je huid dan het beste beschermen?

SPF

Als jij dus veel achter een beeldscherm of je mobiele telefoon zit is het geen overbodige luxe om je huid daartegen te beschermen. Veel zonbeschermingscrèmes die tegen UV-A en UV-B beschermen, bieden ook bescherming tegen (een deel van) de schadelijke effecten van blauw licht. Wil je weten welk SPF-product geschikt is voor jouw huid? Neem dan contact met ons op. 

Voeding

Het grootste effect bereik je door je huid van binnenuit te beschermen tegen de vrije radicalen die blauw licht veroorzaakt. Dat kun je doen door voeding te nemen die rijk is aan antioxidanten, zoals: boerenkool, broccoli, aubergine, blauwe bessen, frambozen en aardbeien. Deze voeding heft het effect van het blauwe licht op door de cellen en het DNA te beschermen. 

Schermkleur aanpassen

Daarnaast kun je heel gemakkelijk de instellingen van je telefoon wijzigen, waardoor het blauwe licht gefilterd wordt. Je scherm wordt dan warmer van kleur en dus minder blauw. 

Schermtijd aanpassen

Misschien kom je er door deze blog achter dan je veel meer tijd op je telefoon zit dan je in eerste instantie dacht. Dan is het nu misschien een mooi moment om je daarvan bewust te worden en van tijd tot tijd je telefoon lekker weg te leggen. Even rust voor je ogen, je huid en je geest!

Huidverbeterende behandeling

Bij More Beauty by Carla hebben we een ruime keuze uit huidverbeterende behandelingen die ervoor kunnen zorgen dat beschadigingen in de huid worden hersteld. Een gezonde huid is een mooie huid en hoe beter de conditie van je huid is, hoe beter zij zich kan weren tegen invloeden van buitenaf. 

Wil je een afspraak maken voor een huidverbeterende behandeling? Neem dan contact met ons op.

Wij zijn benieuwd… heb jij je schermtijd gecheckt? Hoelang zit jij op je telefoon per dag? Laat het ons weten in een reactie!

Post a Comment