fbpx

More Beauty By Carla

De voordelen van een peeling voor de huid

We love peelings!

Waarom? Omdat een peeling meerdere huidproblemen in één keer kan aanpakken en je al na één behandeling resultaat ziet.

Een peeling is zeer geschikt als je last hebt van fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken, acne(littekens), grove poriën of een doffe en vale huid. Voor ieder huidtype en ieder huidprobleem hebben we een passende peeling.

De chemische peeling van Medik8 is onze favoriet. ‘Chemisch’ klinkt misschien heftig, maar dat is het helemaal niet! De downtime (oftewel herstelperiode) van de chemische peeling van Medik8 is namelijk kort. De huid kan naderhand wat schilferen en droog of trekkerig aanvoelen, maar herstelt binnen no-time! 

We zetten de voordelen van een chemische peeling graag voor je op een rijtje:

Verminderen van tekenen van huidveroudering

Dit is waarschijnlijk één van de grootste voordelen van een peeling. Een jonge huid vernieuwt elke 28 dagen haar huidcellen, maar naarmate we ouder worden vertraagt dit proces. Hierdoor wordt de huid valer, worden fijne lijntjes zichtbaarder en gaat de conditie van de huid achteruit. Een peeling stimuleert het vernieuwingsproces van de huid. Dode huidcellen worden verwijderd en de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen wordt gestimuleerd. Dit resulteert in minder fijne lijntjes en een stralende en jeugdige huid.

Acné vermindert of verdwijnt

De chemische peeling maakt de bovenste huidlaag dunner, waardoor talg minder de kans krijgt op te hopen en verstoppingen te veroorzaken. De fruitzuren in de peeling verminderen de talgproductie, waardoor er minder puistjes ontstaan. Daarnaast verbetert het herstelvermogen van de huid, zodat bestaande puistjes sneller genezen en door het peelende effect verminderen acnelittekentjes. Als je dus last hebt van (actieve) acne is een chemische peeling absoluut een goed idee!

Hydratatie boost voor je huid

Een peeling verbetert de algehele conditie van de huid. Doordat het zelfherstellend vermogen van de huid wordt gestimuleerd is de huid beter in staat vocht vast te houden en zichzelf voldoende te hydrateren. Daarnaast worden dode huidcellen van de huid verwijderd, waardoor jouw hydraterende crème veel beter en makkelijker door de huid kan worden opgenomen.

Pigmentvlekken worden minder zichtbaar

Pigmentvlekken kunnen je zelfvertrouwen behoorlijk aantasten. De bruine vlekken in het gezicht zijn lastig te camoufleren met make-up en kunnen na de zomermaanden meer aanwezig zijn. Pigmentvlekken ontstaan in de meeste gevallen door zonschade, hormonen of medicijnen. Omdat de celdeling door de peeling wordt versneld kunnen pigmentvlekken oppervlakkiger in de huid komen te liggen, waardoor ze makkelijker te behandelen zijn. Daarnaast kan de combinatie van fruitzuren in de peeling ervoor zorgen dat het pigment wordt afgebroken, waarna het lichaam het pigment kan afvoeren.

Je make-up blijft mooier zitten (of je hoeft geen make-up meer te dragen)

Na de peeling kan het voorkomen dat de huid licht schilfert. Dit kan tot 3 dagen na de behandeling aanhouden. Na ongeveer 7 dagen is de huid volledig hersteld en voelt de huid zijdezacht aan. Omdat de bovenste huidlaag dunner is gemaakt en alle dode huidcellen zijn verdwenen is de huid heel egaal. Dit zorgt ervoor dat je make-up er veel mooier uitziet en ook mooier blijft zitten. Of je huid verbetert zodanig dat je je net zo comfortabel voelt zonder make-up!

Wil je weten of een chemische peeling geschikt is voor jouw huid? Neem dan contact met ons op of plan je afspraak heel makkelijk online door rechtsonder op ‘maak afspraak’ te klikken.

Post a Comment