fbpx

More Beauty By Carla

Verwijderen van steelwratjes

Je kent ze misschien wel… die kleine bruine bultjes op de huid. Ze kunnen zo maar ineens op je huid verschijnen. Steelwratjes zijn een veelvoorkomende huidaandoening. Steelwratjes komen vaak voor op de oksels, in de hals, op de romp en in de liezen. Ook komen ze weleens voor op de oogleden en de hoofdhuid.  

Wat zijn steelwratjes?

Steelwratten zijn niets meer dan onschuldige huiduitstulpingen. Het kan dus geen kwaad als je ze laat zitten. Maar we kunnen ons ook voorstellen dat je ze misschien storend vindt. Zeker omdat ze vaak voorkomen op zichtbare plekken zoals de hals en het decolleté. 

Kunnen steelwratjes vanzelf weggaan?

Steelwratten gaan helaas niet vanzelf weg en er kunnen er naar mate je ouder wordt steeds meer bijkomen. Ook kunnen kleine steelwratjes groter worden. Ondanks de naam zijn steelwratjes geen familie van de wratten. Ze ontstaan niet door een virusinfectie, maar door een verstoring in het vetweefsel. Steelwratten zijn dus ook niet besmettelijk. 

Hoe ontstaan ze dan wel?

Steelwratten ontstaan spontaan en over de oorzaak is nog weinig bekend. Specialisten denken dat steelwratten ontstaan door wrijven van huid tegen huid. Het is verder bekend dat medische aandoeningen gerelateerd zijn aan steelwratjes, zoals overgewicht, diabetes, insulineresistentie en aderverkalking. Ook zwangere vrouwen kunnen steelwratjes krijgen.

Kunnen steelwratjes kwaadaardig zijn?

Zoals we eerder al zeiden kan het geen kwaad om steelwratjes te laten zitten, omdat ze onschuldig zijn. Belangrijk: steelwratjes kunnen wel lijken op andere huidafwijkingen die wel kwaadaardig kunnen zijn. Als je twijfelt over een plekje laat deze dan altijd controleren door je huisarts. 

Kun je steelwratjes laten verwijderen?

Heb je last van ontsierende steelwratjes en wil je deze graag laten verwijderen? Bij More Beauty by Carla helpen we je daar graag bij. Dit doen we door middel van coagulatie. Dit is een snelle, eenvoudige en veilige manier om deze weg te laten halen door onze huidspecialist.

Hoe gaat de behandeling in z’n werk?

Met een cauteerstift die werkt op een veilig laagstroom zullen deze wratten en huidbultjes worden aangetipt. De wrat of huidbultje zal verschrompelen en er komt een klein korstje op. 

Is de behandeling veilig?

Wanneer dit korstje eraf valt zal het plekje weg zijn. De omliggende huid wordt met rust gelaten en zal niet beschadigen! Het is dus een veilige manier om ongewenste plekjes te verwijderen.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Deze behandeling is geschikt voor alle huidtypen en huidskleuren en in de meeste gevallen is er maar één behandelingen nodig.

Naast steelwratjes kunnen we ook firbomen, goedaardige huidbultjes of cholesterol ophoping rond de ogen verwijderen. 

Twijfel je over jouw plekjes?

Twijfel jij of de plekjes die je hebt verwijderd kunnen worden? Dan kun je ook een afspraak maken voor een intakegesprek. Dan nemen we even de tijd om de plekjes te beoordelen en kunnen we je vertellen wat we voor je kunnen betekenen.

Heb je een vraag over deze behandeling of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op. 

Post a Comment